Načítám…

Vítej zlatý hattricku

Vítej zlatý hattricku
28. Září 2018
Skvělou formu předvádí letos Jan Rathouský. Třetí letošní turnaj = třetí vítězství. Letos nebyl ze všech tří turnajů ani jednou poražen. Zářijový turnaj neprovázelo ideální počasí, přesto kapacita turnaje 24 hráčů byla téměř plná.

Lehce prší

Po dvou letošních velmi horkých turnajích ukazoval tentokrát teploměr příznivé hodnoty. Jen chvílemi drobně pršelo, což ztěžovalo hru. Ale všichni si s tím krásně poradili!

Turnaj tentokrát plynul o něco rychleji. Hráči potřebovali méně prostoru pro vydýchání a nižší teploty je nutily se pohybovat i směrem k míčkům v zámezí :)

IMG_5289.JPG

Nejdříve skupiny

Tradičně se nejdříve uskutečnily boje ve skupinách o postup do horního nebo spodního pavouka. Už v nich zaujal svou hrou ve skupině F nováček na našich turnajích Petr Pivoňka. Poradil si i se čtvrtým mužem posledního turnaje Michalem Skalou. A nakonec právě čtvrté místo v tomto turnaji Petr obsadil.

IMG_5055.JPG

Ostatní favorité si s postupem poradili bez problémů. Napínavá byla skupina G. Kde všechny tři zápasy skončili tie-breakem. Nejvíce psychické odolnosti v nich prokázal Michal Rath, když své oba zápasy v tie-breaku zvítězil. Nakonec z toho pro něj bylo páté místo, když prohrál jen ve čtvrtfinále s Jiřím Egermaierem.

IMG_5118.JPG

Potom pavouk

Smolařem již zmíněné skupiny G byl Jiří Rieger. Ten naopak oba své zápasy v tie-breaku prohrál. Zamířil tedy do žumpičky. Spodního pavouka ale opanoval a stal se žumpakrálem!

IMG_5236.JPG

O vyřazení druhého nasazeného Jiřího Egermaiera se v semifinále možná trošku překvapivě postaral Tomáš Jarošík, který hrál ale celý turnaj ve skvělé formě. Zasloužené tak skončil druhý. Na Jirku zbylo tentokrát "až" třetí místo.

IMG_5193.JPG

Z druhé strany pavouka se do finále prohnal po výsledcích 5:1, 5:1, 5:0 bez problémů obhájce vítězství z posledních dvou turnajů Jan Rathouský. Ve finále sice měl co dělat s Tomášem Jarošíkem, ale zvítězil 5:3 a dovršil tak letošní hattrick.

IMG_5216.JPG

Mezi ženami to bylo tradiční obsazení. Chyběla jen Ivana Milotová. A tak ženské zlato a balíček hořčíku na lepší regeneraci od našeho partnera Easy Body brala Jindřiška Slezáková. Stříbro čekalo na Irenu Matiscsákovou.

IMG_5285.JPG

Díky na závěr

Díky všem, že jste opět dorazili na další tenisový turnaj. A děkujeme také RaketSport.cz za testovací rakety Tecnifibre a Easy Body za hořčíkové balíčky pro nejlepší. Těšit se budeme na tenisovém turnaji opět v květnu! Teď se můžeš zatím přihlásit do Podzimní sezóny.

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Plzni


Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!