Načítám…

Badmintonová loupež za bílého dne

Badmintonová loupež za bílého dne
22. Duben 2024
To, co se letos nepovedlo fotbalistům Sparty, Slávie ani Fiorentiny, dokázali pražští badmintonisté. Dobyli Plzeň. Z dubnového badmintonového turnaje totiž ze Sportovní haly Krašovská domů odvezli kompletní 2 sady medailí.

Po 6 letech znovu v Plzni

Po odmlce, která trvala necelých 6 let, se povedlo v Plzni uspořádat badmintonový turnaj VAŠÍ LIGY. Dorazilo celkem 16 hráčů. Poděkování patří 7členné výpravě z Prahy, která celý turnaj vyhecovala. Přidali se ale také Plzeňáci, Karlovaráci a jeden hráč z Železné Rudy.


Hráči byli rozděleni do 4 skupin po 4 a nejlepší 2 z každé skupiny si zahráli o vítězství. Třetí a čtvrté čekala porce 3 zápasů v "žumpičce". Velmi vyrovnaná byla hlavně skupina D, kde třikrát remizoval 1:1 na sety Jakub Frenzl. Nakonec mu to na postup těsně nestačilo. Chuť si spravil ve spodním pavouku, kde získal titul "žumpa krále".


V horním pavouku se do semifinále dostal jediný zástupce z Plzně, Jakub Hofman. Bojoval srdnatě, ale nakonec to na medaili nestačilo, když si v zápase o bronz poranil kotník. Třetí místo tak bral pražský nájezdník Siegfried Ulrich. Čistě pražské bylo také finále, ve kterém zvítězil Igor Senaj nad Petrem Protivínským. Ten se do finále prodral po dvou vyhraných tříseťácích.


Mezi ženami mohla plzeňskou čest zachránit Míša Dolejšová. Ale v přímém souboji nestačila na Lenku Nedvědovou a zbylo na ní čtvrté místo. S Lenkou si neporadila ani Jana Zárybnická. Jana tak získala bronz, Lenka stříbro. O vítězce se rozhodlo už ve skupině, když Martina Štecherová jako jediná postoupila do horního pavouka. Ani tam se neztratila. Celkově skončila na šestém místě.


Jediným pražským nájezdníkem bez medaile tak zůstal Martin "Špízek" Novotný... Tak třeba příště :)

A to možná by bylo lepší ani nezmiňovat, že Pražáci vzali turnaj jen jako záminku, aby mohli poté navštívit pivovar :)


Díky všem, že jste dorazili na turnaj. Věřím, že se povede po 6 letech turnajovou tradici obnovit a uvidíme se znovu v říjnu :)

Petr

Tomáš Reinbergr
Petr Lundák Správce ligy a vrchní běhna

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!