Loading…

Vyrovnané skupiny a nejlepší v ročníku

Vyrovnané skupiny a nejlepší v ročníku
22. October 2019
Hned sedm výsledků skončilo remízovým výsledkem 1:1 ve skupině. A o dramatické zápasy nebyla nouze ani v pavouku. Na závěr jsme vyhlásili také nejlepší hráče ročníku 2019 VAŠÍ LIGY.

Remízy ve skupinách

Na kurtech pardubické univerzity se představilo celkem 14 hráčů. Z nich 12 Pardubáků, 1 Varák a 1 žena přejíždějící z Brna do Prahy.

IMG_0186.JPG

Skupinu A sice vyhrál favorizovaný Jiří Janovský, ale s nečekanými problémy, když jednou zvítězil a dvakrát remizoval. Stejnou bilanci si připsali také Jaroslav Barták a Klára Pšenková. Muselo se tak počítat a o vítězi skupiny nerozhodlo ani skóre ze vzájemných zápasů. Dostalo se tedy až na další kritérium, kterým bylo celkové skóre.

IMG_0191.JPG

Naprosto shodně zamotaná byla také skupina B. Tam tři hráči měli také jedno vítězství a dvě remízy. Počítání skóre ze vzájemných zápasů vyznělo nejlépe pro Martina Kašpara. Favorit skupiny Tomáš Zaplatílek skončil až druhý. A třetí místo zbylo na Martina Malého.

IMG_0240.JPG

A jdeme dál

V osmifinále možná i trochu překvapivě vypadl Vlasta Kubíček s nejvyšším hráčem turnaje Martinem Malým. Vlasta si pak alespoň spravil chuť, když vyhrál žumpičku. Ve čtvrtfinále byl napínavý zápas exsprávce VAŠÍ LIGY Jirky Janovského s přemožitelem Vlasty Kubíčka Martinem Malým. Díky vítězství 2:1 na sety postoupil Jirka. 

IMG_0273.JPG

Na 3 sety se hrálo také v zápase vítěze skupiny B Martina Kašpara s Michalem Scholzem. A úspěšnější byl Michal, na kterého pak čekal dvojblok správce a exsprávce VAŠÍ LIGY a s ním si neporadil, takže bral čtvrté místo.

IMG_0330.JPG

Je to sice trapné, když organizátor vyhraje turnaj, ale nedalo se nic dělat :) Ke smutku všech Pardubáků se mnou Tomáš Zaplatílek nevyhrál a zbylo na něj stříbro. Bronz bral Jirka Janovský a zlatou mezi ženami jasně nejlepší Klára Pšenková.

IMG_20191020_121805.jpg

Nejlepší v ročníku

Po turnaji jsme také shrnuli ročník 2019 a vyhlásili nejlepší hráče. Celkem do něj zasáhlo 50 hráčů (z toho 7 žen). Odehrálo se celkem 504 utkání (86 % vypsaných).

Nejvíce bodů v ročníku nasbíral Milan Zanina (1 268 bodů). A to i přesto, že v jednotlivých sezónách nasbíral postupně třetí, páté a šesté místo. Jen o 30 bodů za ním byl Tomáš Zaplatílek (1 238 bodů). Tomu se nejlépe dařilo v létě, když skončil třetí. A vyrovnanost ligy potvrdil třetí Michal Scholze (1 221 bodů), který byl o dalších 17 bodů zpět. Ženy hrály jen v jarní sezóně, a tak jsme nejlepší hráčky ročníku tentokrát nevyhlašovali. Za omotávky pro nejlepší hráče díky Alien-pros.

IMG_20191020_121956.jpg

Nejlepší tři hráči byli uvedeni do Síně slávy.

Díky na závěr

Díky za super turnaj. Trochu potrénujte a za rok vás přijedu zkontrolovat :) Do té doby se můžete nově těšit na turnaje s Radkem Stuchlíkem, kterému díky, že se toho ujal. První očekávejte v lednu.

Nově můžeš sledovat aktuality z VAŠÍ LIGY a také například pozvánky na turnaje na Facebookové stránce VAŠE LIGA - Pardubice.

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Pardubicích

Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!