Loading…

Vydařený olympijský Lyžák

Vydařený olympijský Lyžák
11. January 2022
I přes bojkot některých výprav se Lyžák v duchu olympijských her v Pekingu vydařil náramně.

Čtvrteční příjezd

Po oblevě ze začátku roku jsme měli štěstí na sníh. Stihl napadnout den před naším příjezdem do Pece. Při příjezdu nás tak přivítalo přímo pohádkové počasí.


První večer hned po zapálení olympijského ohně byli účastníci rozděleni do 3 týmů reprezentující národní olympijské výpravy. Zúčastnili se reprezentanti USA, Nizozemska a Japonska. Ostatní státy olympiádu bojkotovaly. První večer se hned v týmech soutěžilo. Vznikla tak třeba věta "ty vezmi ibalgin a plyšáka" při balení věcí na olympiádu. V další soutěži si účastníci vytvořili vlastní olympijské respirátory. Nejlepší dojem udělal ten americký.


Páteční program

Na celodenní výlet na běžkách se vydala osmičlenná skupinka (na fotce chybí fotografující Šárka) s cílem na Friesových boudách.


Děti měly svůj program pod vedením Štěpánky.


V podvečer se cvičila jóga, kterou někteří účastníci pojali jako pivní.


Dětská skupinka se věnovala tvoření.


Večer se rozjely turnaje v ping-pongu, fotbálku a také v olympijském prší. V něm zvítězila kapitánka Nizozemska Štěpánka. Druhý byl Roman Vacek a třetí Zarka Hořejší.


Následoval olympijský kvíz, který účastníkům prověřil znalosti z olympiád i zeměpisné znalosti Číny. A byly rozdány první sady medailí. Ve fotbálku zvítězili Pedo Bears před Nevim a Bubble teamem.


V ping-pongu se z vítězství radoval Pavel Tůma. Na druhém místě byl Martin Provazník a bronz získal Jarda Chaluš.


Sobotní závodní den

V sobotu se naplno rozjely závody. Ve sjezdu zvítězil Lukáš Hudeček. Druhý byl překvapivě Horkýže a třetí místo brala Anička Ungrová.


Pro běžkaře jsme si pro letošní rok připravili sprint dvojic. Zvítězil Jarda Chaluš s Pavlem Tůmou těsně před Martinou Matejovou se svým synem Danem. Mezi nejlepší tři se jen o 5 vteřin dostal Viktor Gazda a Kuba Horký. Všichni makali ze všech sil!


Poté se rozjel ice bar se svařákem. Hrál se i spikeball.


Odpoledne vrcholilo poslední týmovou disciplínou: zimním pětibojem.


Následoval relax při strečinku, beerpong a večer se rozdaly poslední medaile.


Na závěr slavnostního zakončení jsme vyhlásili soutěž týmů, kterou opanoval tým Nizozemska. Za svými zády nechali jak Japonce, tak i uřvaný tým USA :)


A pak už se jen tančilo a slavilo. Nesměla chybět ani krvavá záda a lyže na baru :)


V neděli na skialpy a domů

Sněžka se s námi rozloučila v celé své kráse.


Většina účastníků pak už jela domů. Odvážná skupinka se vydala na skialpy.


Ti, kteří nešli, mohou jen litovat. Protože odměna byla skvostná :)


A to je vše, přátelé! Děkujeme všem účastníkům, instruktorům a celému personálu Žižkovy boudy. Díky vám to opět byla naprosto vydařená akce. Na viděnou za rok v Peci, nebo předtím na Wellkendu v Koutech či letním Sportkempu.


vl-petr.jpg
Petr Lundák - vrchní Číňan :)

Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!