Loading…

Společně vybráno 87 435 Kč

Společně vybráno 87 435 Kč
6. March 2023
Svou účastí v lize přispíváš na dobrou věc! Z každého měsíčního startovného do ligy dáváme pětikorunu na dobročinnost. Jaké projekty podporujeme? Jako každoročně Nadaci Jedličkova ústavu, letos navíc dva projekty spojené s hráči ligy a to není vše!

Za období říjen 2021 až prosinec 2022 jsme společně dali dohromady krásnou částku 87 435 Kč. Děkujeme a radujeme se! Mohli jsme tak přispět na následující sbírky a spolky:

Rádi bychom ti blíže představili 3 z těchto projektů. Možná nejsou tak známé, ale všechny mají jedno společné - něco je pojí s VAŠÍ LIGOU :-)

Můžeš podnikat

V rámci iniciativy Můžeš podnikat chodí zakladatel VAŠÍ LIGY, Tomáš Reinbergr, přednášet do středních škol a s příběhem ligy inspiruje mladé lidi k podnikavosti. "Jsme podnikatelé z celého Česka. Inspirujeme studenty k podnikavosti a učíme je svými příběhy. Jezdíme do škol, kde vedeme semináře a se studenty diskutujeme o podnikavosti. Předáváme jim své zkušenosti z podnikání a ukazujeme jim, jaké jsou v životě možnosti."


Společně k úsměvu

Součástí Spolku Společně k úsměvu z.s. je naše hráčka Markéta Šejnohová (v současné době ligu sice nehraje kvůli mateřské dovolené, ale brzy se chce na kurty vrátit). Jde o pacientský spolek, je tedy tvořen vyléčenými lidmi, kteří v dětství a během dospívání prodělali onkologické onemocnění, a jejich blízkými. Snaží se dále podporovat aktuálně léčené děti, adolescenty a mladé dospělé. Dětská onkologie je specifický obor medicíny, až 80 % pacientů se vrací zpět do života a z toho 70 % se potýká s pozdními následky léčby, které vyléčeného více či méně omezuje v jeho běžném životě.

Naším příspěvkem podpoříme konkrétně projekt Moudrý průvodce - jde v něm o to, že vyléčení pacienti se vrací zpět na kliniku dětské onkologie a jsou to "takoví průvodci" pro aktuálně léčené.


Burn Fighters - život s popáleninami

Martina hrála squashovou ligu v Plzni. Po bolestivém životním kotrmelci, kdy bojovala o život v důsledku popálení kyselinou, spoluzaložila spolek Burn Fighters. Čím se zabývá, vám stručně představí sama Martina: "Burn Fighters jsou tu pro všechny, co hledají pomoc, podporu a informace v oblasti popáleninových úrazů. Dělíme se s ostatními o svoje zkušenosti, motivujeme je, aby se nevzdávali, pořádáme srazy pro popálené i jejich blízké. Radíme lidem s péčí o jizvy. Pořádáme preventivní besedy pro děti ve školách, aby se nestali jedním z nás. Snažíme se edukovat budoucí zdravotní sestřičky, lékaře, mediky a zdravotnícký personál v komunikaci, přístupu a chování k pacientům, kteří si prošli popálenínovým úrazem."

Nedávno získal spolek cenu profesorky Königové od popáleninové společnosti a tak jsme rádi, že holky v jejich smysluplné činnosti a zápalu můžeme podpořit nejen my, finančně, ale také že jejich přínos vnímají i odborníci. Martina i její kolegyně ze spolku Burn Fighters se mu věnují dobrovolně ve volném čase a každá z nich má své zaměstnání. Podívejte se na facebookový profil spolku na fotky z besed, školení zdravotníků i z života Martiny a jejích kolegyň.


Vaše hlasování

Do rozhodování o tom, kam finanční podporu letos nasměrovat, jsme jako tradině zapojili i vás, hráče ligy. Na podzim jste v celorepublikovém newsletteru měli možnost hlasovat, které organizace byste chtěli podpořit. Předvybrali jsme 3 projekty, přičemž do každého s nich jsou zapojeni hráči VAŠÍ LIGY. Níže je graf s výsledkem hlasování.

Tentokrát jsme se rozhodli podpořit  Burn Fighters a spolek Společně k úsměvu,  kteří získali v hlasování nejvíce hlasů. Třetím spolkem, na které letos nedošlo, ale přispěli jsme jim už v předchozích letech, je SPORTOVNÍ KLUB VOZÍČKÁŘŮ PRAHA.  "Jsme vozíčkáři a chceme žít aktivně. Seznamujeme se sportem i nové vozíčkáře, sportujeme i s lidmi bez hendikepu." Několik členů klubu hraje i VAŠÍ LIGU!"

Pokud víš o nějakém dobročinném projektu, který má souvislost se sportem, nebo v kterém jsi zapojen(a), budeme rádi za tip! Prosím napiš nám to přímo do diskuse pod tímto článkem. Za rok zase budeme vybírat, komu VAŠE LIGA pomůže.


Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!