Načítám…

Spouštíme beta verzi přáteláků

Spouštíme beta verzi přáteláků
7. Prosinec 2020
Chceš hrát zápasy navíc? Ty ligové ti nestačí? Máme pro tebe beta verzi Přáteláků. Pomůžeš nám je vyladit?

Pro koho jsou přáteláky?

Přáteláky si zdarma může zahrát každý hráč registrovaný na webu:

  • Přihlášení hráči do ligy v daném kole: mají v rámci města a sportu, kde jsou přihlášení, neomezeně přáteláků zdarma + jeden přátelák v jiném sportu nebo městě
  • Přihlášení hráči do ligy od dalšího kola: mají v rámci města a sportu, kde jsou přihlášení, neomezeně přáteláků zdarma + jeden přátelák v jiném sportu nebo městě
  • Nepřihlášení hráči do ligy: mají jeden přátelák za měsíc zdarma v libovolné lize

Primární důvod proč jsme se rozhodli přáteláky udělat je, aby hráči nepřišli o svou porci zápasů, když jim někdo zápas skrečuje, nebo jsou třeba ve čtyřčlenné skupině. Případně jsou přáteláky určené i těm, komu 4 zápasy měsíčně prostě nestačí :)

Jak si domluvit přátelák?

V každé lize pro daný sport a město je připravené stránka, kde si můžeš domluvit přátelák. Můžeš buď navrhnout nové termíny, kdy můžeš jít hrát, nebo přijmout již navržené termíny od soupeřů. Domlouvat zápasy můžeš vždy pro termíny, které kopírují aktuální kolo VAŠÍ LIGY.

Odkaz do přáteláků najdeš v menu konkrétní ligy.


Při vypisování termínu můžeš nabídnout termín soupeřům, kteří jsou na podobné úrovni jako ty, širšímu okruhu soupeřů nebo všem hráčům. Podobně můžeš filtrovat i již vypsané termíny. Vše se řídí podle hodnocení hráčů na škále 0-100 (100 nejlepší), které můžeš vidět u sebe i vypsaných termínů soupeřů:

  • U hráčů v aktuálním kole: zobrazuje hodnocení jako percentil žebříčku před začátkem aktuálního kola (kolik % hráčů bylo v žebříčku za nimi)
  • U hráčů, kteří hráli dříve: zobrazuje hodnocení jako percentil v žebříčku v kole, kdy v lize skončili (kolik % hráčů bylo v žebříčku za nimi)
  • U hráčů, kteří nikdy nehráli danou ligu: zobrazuje hodnocení na základě vyplněného dotazníku o výkonnosti

Kdy mám nárok na slevu ve sportovišti?

Hráči, kteří hrají aktuální kolo, mohou ve sportovištích pro přáteláky využít slevu pro hráče VAŠÍ LIGY. Musí však hrát proti dalšímu hráči, který hraje aktuální kolo ligy v daném sportu a městě (v Mladé Boleslavi by hráči měli být ze stejné ligové skupiny).

Hráči, kteří nejsou aktuální kolo v lize, nemají na slevu ve sportovišti nárok. Nárok na slevu neplatí tedy ani pro přátelák hráče v aktuálním kole proti někomu, kdo v něm teď není nebo hraje v jiném sportu nebo městě.

Proč beta verze?

Rozhodli jsme se spustit přáteláky, i když ještě nemají všechny plánované funkce dodělané. A to z několik důvodů:

  1. Ligu jsme teď ještě oficiálně nespustili, protože ne každý hráč chce za aktuálních opatření sportovat. V přátelácích se mohou spojit hráči, kteří mají zájem hrát.
  2. Už delší dobu na nich pracujeme tak usilovně, že se nám teď odvařil hlavní programátor a musel jet nabrat síly na dovolenou :) Další ladění by tedy zabralo ještě delší čas a datum spuštění by bylo v nedohlednu.
  3. Chceme zpětnou vazbu od hráčů, abychom věděli, že jdeme správným směrem a můžeme pak přáteláky upravit dle jejich požadavků a toho, jak reálně přáteláky využívají.

Prosím, pomoz nám přáteláky vyladit a napiš nám svoje postřehy dolů do diskuze.

Co máme dál v plánu?

V plánu máme několik vylepšení:

  1. Filtrování vypsaných termínů: např. podle vypsaného času, pohlaví, konkrétního soupeře, odfiltrovat moje termíny.
  2. Lepší zobrazení přáteláků pro hráče, kteří by o přáteláky mohli mít větší zájem (včetně upozorňujících emailů): mají čtyřčlennou skupinu, někdo jim skrečoval zápas, mají odehrané všechny zápasy v daném kole
  3. Zobrazení výsledků odehraných přáteláků v profilech hráčů (vzájemné zápasy). - hotovo
  4. Možnost přidat hodnocení a komentář hráčem, který nezadal výsledek.
  5. Možnost zadat výsledek přímo ze stránky Můj přehled "Co tě v nejbližší době čeká".
  6. U přijatého termínu přidat v hlavičce jméno soupeře. - hotovo
  7. Při zapsání výsledku se automaticky nabídne termín, který si hráči domluvili. - hotovo
  8. Emaily z domlouvání termínů: označí se přátelák, aby se odlišil od zápasu v lize a opraví se to, aby se z emailu dalo přímo prokliknout do komentářů k termínu. - hotovo
  9. Hodnocení spolehlivosti hráčů se z přáteláků promítne do jejich celkového hodnocení.

Pokud přijdeš na nějakou další chybu nebo vychytávku, napiš nám jí prosím do diskuze pod článkem.

Dobře si zahraj!

Za tým VAŠÍ LIGY Petr

vl-petr.jpg
Petr Lundák - Strážce spokojenosti v Plzni, Olomouci, Pardubicích a vrchní běhna

Diskuze ke článku

Pavel Barkáč
Pavel Barkáč - Ja teda přáteláky určite uvitam a nejaké termíny som vypísal. Prvý dotaz, resp. malá pripomienka: mne tá možnosť "nezobrazovat termíny opačnému pohlaví" vobec nevadí (aj keď ju teda nevyužijem), ale v rámci súčasnej hyperkorektnosti a rovnoprávnosti vás tu za to zožerú :-)

8. prosince 2020, 16:03

Petr Lundák
Petr Lundák - Pavle, díky za vypsání a první otestování. Chápeme, jak to myslíš, ale je to možnost pro holky, když nechtějí hrát s chlapy nebo obráceně. Myslíme si, že takové případy budou, ale nikoho do toho rozhodně nenutíme. Je to jen možnost, jak svoje termíny lépe zacílit na toho, s kým chci hrát :)

8. prosince 2020, 16:46

Tomáš Fendrich
Tomáš Fendrich - Za poplatek byste měli nabídnout ještě opačnou možnost.

8. prosince 2020, 17:33

Petr Lundák

8. prosince 2020, 18:58

Kateřina Kašparová
Kateřina Kašparová - Ahoj všem, "přáteláky" jsou super výmysl! Bezva motivační trénink. Díkas

9. prosince 2020, 12:16

Image 1
Jáchym Vojtek - Je to nějaký rozbitý :-( Nepodařilo se mi odeslat komentář k navrhovanému termínu. Nějaké to technické povídání okolo Win 10, Chrome Verze 86.0.4240.198 (ne, tím to fakt nebude) Time Date: Wed, 09 Dec 2020 12:13:12 GMT POST https://www.vaseliga.cz/friendlies/?sport=tenis&city=praha Payload: ------WebKitFormBoundaryee7JSpdAqF2Wvw7i Content-Disposition: form-data; name="comment" Na 19:30 bych to snad nějak skrz Prahu projel. Rezervoval jsem 19:30-20:30,. OK? ------WebKitFormBoundaryee7JSpdAqF2Wvw7i Content-Disposition: form-data; name="parentId" ------WebKitFormBoundaryee7JSpdAqF2Wvw7i Content-Disposition: form-data; name="message" ------WebKitFormBoundaryee7JSpdAqF2Wvw7i Content-Disposition: form-data; name="termId" 53 ------WebKitFormBoundaryee7JSpdAqF2Wvw7i Content-Disposition: form-data; name="groupId" ------WebKitFormBoundaryee7JSpdAqF2Wvw7i Content-Disposition: form-data; name="_do" friendlyMatches-term-comments-53-discussionCommentForm-submit ------WebKitFormBoundaryee7JSpdAqF2Wvw7i-- Response status: 500

9. prosince 2020, 13:23

Petr Lundák
Petr Lundák - Díky za nahlášení. Podíváme se na to. Jen nejdříve v příštím týdnu. Petr

10. prosince 2020, 10:02

Oleh Nahirný
Oleh Nahirný - Zdravím také děkuji za spuštění "přátelaků" ! Měl bych pár dotazů... Pokud při zadávání temínů označím "Jen soupeřům na podobné úrovni" znamená to, že mnou navržené termíny uvidí pouze tyto hráče ? A co znamená "podobná úroveň", jaká je to odchylka od hodnocení navrhovatele ? Předem děkuji. (Možná by u již navržených termínů stačily diskuze a možnost domluvy, nemusí tam rovnou být opce "Přijmout"...)

9. prosince 2020, 13:33

Petr Lundák
Petr Lundák - Ahoj, díky za dotazy. Na podobné úrovni je +/- 20 p.b. a širší okruh +/- 40 p.b. A ano, uvidí to jen tito hráči, kteří jsou v tom okruhu od tebe. Ostatním se nezobrazí. A diskuzi u termínu můžeš využít. Nemělo by být nutné nejdříve přijmout ten termín. Petr

10. prosince 2020, 10:05

Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - teď jsem na to kliknul a nabízí se mi tam termín dnes od 13 do 14 hodin. Asi by tam bylo vhodné, aby se to třeba nejpozději tak 90 minut před koncem časového rozsahu skrylo.

10. prosince 2020, 13:12

Vojta Lejsek
Vojta Lejsek - ...a termín tam visí dokonce i hodinu po konci vyhrazeného času. Mimochodem přišlo by mi dobré, aby ten termín, do kdy to tam má být, mohl zadat nabízející při zadání. Ideálně by to šlo časem i aplikovat u soutěžních zápasů. Někdy mi stačí, když mi soupeř zavolá 30 minut před zápasem, někdy to potřebuji vědět den předem. A tohle většinou vím už v momentě, kdy termín nabízím. Občas to píšu do komentářů, ale mít tam na to pole k vyplnění by bylo super.

10. prosince 2020, 14:57

Petr Lundák
Petr Lundák - Vojto, díky za nápad. Dává to smysl. Přidáme to do seznamu na vylepšení.

13. prosince 2020, 22:08

Pavel Barkáč
Pavel Barkáč - Ahojte, dnes ráno som vytváral návrh zápasu cez mobil a neuložilo sa navrhované miesto. Možno by bolo fajn mať možnosť upraviť svoj návrh, aktuálne ho možem len zmazať a znovu zadať nanovo.

17. prosince 2020, 08:17

Petr Lundák
Petr Lundák - Ahoj Pavle, díky za nápad. Zvážíme. Asi by bylo možné termín i upravovat. Ještě to zvážíme, ale do budoucna plánujeme i upozornění a tak bude snazší, když se spíš vypíše nový termín než, když se termín upraví. Petr

22. prosince 2020, 11:15

Petr Bárta
Petr Bárta - Ahoj, dnes jsem bohužel musel zrušit přátelák a zarazilo mě, že nemůžu zobrazit telefonní číslo soupeře, abych mu dal vědět. Ne vždycky se do e-mailu o víkendu hráči koukají :-). A ještě jedna věc, když zápas přijmu, tak automatická zpráva napíše text: Potvrzuji domluvení zápasu s ... napíše tam moje jméno, místo soupeře.

1. srpna 2021, 10:37

Petr Lundák
Petr Lundák - Ahoj Petře, díky za nahlášení. Jdu to prozkoumat. Bude to pravděpodobně stejná chyba. Telefonní číslo by ti to u potvrzeného termínu mělo totiž zobrazit.

5. srpna 2021, 09:08

Petr Bárta
Petr Bárta - Ahoj, a teď tvoji odpověď vidím, jako že jsem ji psal já (jméno i Avatar jsou moje) :-)

3. srpna 2021, 10:55

Petr Bárta
Petr Bárta - https://photos.app.goo.gl/wSoGFoWprVZg6iZ98

3. srpna 2021, 10:56

Petr Lundák
Petr Lundák - Díky. Moje chyba. Opravím. Jinak jsem to boje zadal k opravě s tím zobrazení čísla a potvrzením v textu.

5. srpna 2021, 09:09

Petr Gnan
Petr Gnan - Ahoj. Zkousel jsem dnes vypsat pratelak a lze pouze na srpen. Predpokladam, ze to je ve spojeni, ze zarijove kolo jeste neni spusteno, ale u pratelaku mi prijde toto omezeni zbytecne.

31. srpna 2021, 07:28

Petr Lundák
Petr Lundák - Ahoj, máš pravdu. Pokusíme se toto omezení odstranit. Petr

31. srpna 2021, 08:38

Jaroslav Kastl
Jaroslav Kastl - Nevím jestli už to někdo nezmínil, ale bylo by tobré mít možnost zadat výsledek přátelského zápasu přímo z profilu soupeře.

29. dubna 2022, 13:50

Petr Lundák
Petr Lundák - Nezmínil. Dobrý tip. Přidávám do seznamu úprav. Petr

29. dubna 2022, 14:01

Zdeněk Žlab
Zdeněk Žlab - Ahoj Petre, nevim jak jini, ale ja k nahloizeni a domlouvani pouzivam mobil a pratelaky jsou v liste skryte temer zcela vpravo. Leckdy me ani nenapadne tuto cast rozkryt a podivat se. Co kdyby to na zacatku vyskocilo jako okno s moznosti otevrit/ci skryt dle potreby. Urcite by se zajem o pratelaky pomoci teto "vyfikundace :)) " zvysil.

15. srpna 2022, 14:16

Kateřina Kašparová
Kateřina Kašparová - Ahoj, souhlasím se Zdeňkem, sice je to červeně, ale je to v liště až v zadu, lehké přehlídnout. K

15. srpna 2022, 15:30

Petr Lundák
Petr Lundák - Katko a Zdeňku, díky za komentář. Máte pravdu, že to tam je utopené. Zkusíme se nad tím menu zamyslet, jak by to šlo na mobilu lépe zobrazit.

16. srpna 2022, 12:15

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!