Načítám…

Podruhé v Olomouci a nejlepší hráči ročníku

Podruhé v Olomouci a nejlepší hráči ročníku
22. Říjen 2019
Podruhé jsme se sešli v Olomouci na badmintonový turnaj VAŠÍ LIGY. Na závěr jsme vyhodnotili právě skončený ročník 2019 badmintonové a premiérově také tenisové ligy.

Nejprve skupiny

Na turnaj byla původně přihlášena plná kapacita 16 hráčů, ale bohužel kvůli nemocem zbylo 14 statečných. Ti byli rozděleni do dvou skupin po 3 a dvou po 4 hráčích. Do každé byl nasazen jeden ze 4 nejlépe umístěných hráčů posledního turnaje.

IMG_0353.JPG

Všichni čtyři nasazení: Roman Krátký, Václav Směták, Eduard Zacha a Patrik Huňka svou roli favoritů ve skupině potvrdili a zvítězili.

IMG_0383.JPG

Potom pavouk

Patrik Huňka ale překvapivě skončil už ve čtvrtfinále na raketě Tomáše Brumara. Ten se zahříval postupně. Ve skupině vyhrál jen jeden set, ale pak už byly jeho zápasy tak dlouhé, že vlastně z kurtu neslezl.

IMG_0446.JPG

Ostatní tři favorité mířili do semifinále. V tom prvním Václav Směták porazil Romana Krátkého. A ve druhém semifinálovém zápase Tomáš Brumar podlehl Edovi Zachovi

IMG_0357.JPG

Eda potom ve finále nestačil na Václava Smětáka. Vašek si tak polepšil oproti minulému roku o jednu příčku a po stříbru má doma i vašeligové zlato.

IMG_0542.JPG

Na stupních vítězů doplnil Tomáše a Edu již zmiňovaný Tomáš Brumar, na kterého byl v zápase o bronz krátký Roman Krátký.

IMG_0556.JPG

Mezi ženami si v turnaji lépe počínala Marta Ondrušáková, která se sice se svou tradiční soupeřkou Nikol Pastorkovou, nestřetla v přímém souboji, ale její osmifinálové vítězství ji poslalo do horní části pavouka a Nikol musela bojovat v žumpičce.

IMG_0552.JPG

Prestižní titul žumpakrále, tedy vítěze mezi prohranými osmifinalisty, si vyběhal ve svém prvním kontaktu s VAŠÍ LIGOU Petr Běhal.

IMG_0379.JPG

Na závěr vyhlášení ročníku

Po turnaji jsme také shrnuli ročník 2019 a vyhlásili nejlepší hráče badmintonové ligy. Celkem do ní v roce zasáhlo 67 hráčů (z toho 7 žen). Odehrálo se 694 utkání (82 % vypsaných). Za designové omotávky pro nejlepší hráče děkujeme Alien-pros.

Na trůn badmintonové ligy se po roční pauze vrátil Petr Doležal (2 431 bodů). Naopak poprvé se mezi nejlepší tři dostali druhý Štěpán Grygárek (2 259 bodů) a třetí Patrik Huňka (2 126 bodů), který si jediný pro cenu dorazil osobně.

IMG_0571.JPG

Mezi ženami si své umístění mezi nejlepší trojicí zopakovaly všechny tři hráčky. Stejně jako loni zvítězila Nikol Pastorková (1 142 bodů). Druhá a třetí si své umístění prohodily. Tentokrát brala stříbro Marta Ondrušáková (1 120 bodů), která nasbírala jen o 22 bodů méně než vítězka. A bronz z ročníku 2019 získala Dagmar Skřivánková Ištvánková (935 bodů).

IMG_0565.JPG

Nejlepší tři hráči i hráčky byli uvedeni do Síně slávy.

Nejlepší tenisté

Premiérovou sezónu za sebou mají tenisté. Hráli jen v létě a celkem jich zasáhlo do hry 14 (z toho 4 ženy). 

Svoji raketovou všestrannost ukázal Patrik Huňka (682 bodů), když mimo třetího místa v badmintonové lize, zvítězil v té tenisové. Z celé sezóny prohrál jediný zápas (s Nikol Pastorkovou 6:0 :) ) a zaslouženě zvítězil. Na druhém místě skončil Aleš Chytil (562 bodů), který prohrál v celé sezóně jen s vítězem, pokud tedy nepočítáme proskečované zářijové kolo. A na místě třetím byl Jan Zapletal (456 bodů). Nejlepší ženou v lize byla na celkové krásné čtvrté příčce Nikol Pastorková, která tak mimo badminton ovládla i tenis. Ostatní 3 ženy se nezúčastnily celé sezóny.

IMG_0563.JPG

Nejlepší tři hráči a hráčka byli uvedeni do Síně slávy.

Více turnajů

Díky za skvělou atmosféru během turnaje. A nově se můžete těšit na větší porci turnajů díky tomu, že si je na starosti vezme Nikol Pastorková. První očekávej kolem Vánoc.

Nově můžeš sledovat aktuality z VAŠÍ LIGY a také například pozvánky na turnaje na Facebookové stránce VAŠE LIGA - Olomouc.

vl-petr.jpg

Petr Lundák, správce ligy v Olomouci

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!