Loading…

Pingpongový večer v Plzni

Pingpongový večer v Plzni
3. October 2021
Po delší pauze jsme se společně znovu viděli na pingpongovém turnaji VAŠÍ LIGY v Plzni. A byl to příjemný pingpongový večer.

Skupina smrti

Celkem 17 hráčů bylo rozděleno do 4 skupin. První ze skupin postoupili přímo do čtvrtfinále, druzí a třetí si zahráli osmifinále a čtvrtí a pátý hráli žumpičku. Jako skupina smrti se jevila ta s označením C. Vyhrál ji nenasazený Lev Schultz. Ale jak se později ukázalo, nejlepší hráči se sešli ve skupině B. Byli v ní totiž všichni 3 pozdější medailisté.

IMG_3397.JPG

Vyřazovák

Už v osmifinále se s turnajem překvapivě loučil Jan Pražan, který i přes vedení 2:0 na sety nakonec prohrál s Martinem Miarkem 3:2. A byl to parádní souboj. Martin se v něm tak rozehrál, že v dalším kole smetl jednoho z favoritů turnaje Jiřího Egermaiera 3:0.

IMG_3313.JPG

Martinovo soupeřem v semifinále byl Pavel Dvořák, který přesvědčivě porazil jak Marka Hrušku (3:0), tak vítěze skupiny D Rudu Hubáčka (3:1).

IMG_3408.JPG

V druhé části pavouka vítěz skupiny C, Lev Schultz nestačil na Renatu Vacíkovou, která překvapivě poustoupila až ze třetího místa ve skupině D.

IMG_3344.JPG

O medaile

V semifinále byl soupeřem Renaty čtyřnásobný vítěz turnaje VAŠÍ LIGY Leoš Cipra. A bylo z toho drama, ve kterém Leoš zvítězil v 5 setech.

IMG_3420.JPG

Na 5 setů se hrálo také semifinále mezi Martinem Miarkem a Pavlem Dvořákem. Do bojů o vítězství zamířil druhý jmenovaný. A ve finále vyzval Leoše Cipru. Stejně jako ve skupině s ním ale prohrál 3:0.

IMG_3266.JPG

Mezi nejlepší 3 se dostal i třetí účastník skupiny B, Martin Miarko. Ten udržel nervy na uzdě v souboji o bronz s Renatou Vacíkovou a vyhrál 3:2. Renatu mohlo těšit alespoň vítězství mezi ženami.

IMG_20211002_215033.jpg

Díky a brzy na viděnou

Děkuji všem, kteří si udělali čas a přišli si užít sobotní večer ve společnosti ping-pongu. V sobotu 4. prosince se budu těšit na viděnou.

vl-petr.jpg
Petr Lundák - Strážce spokojenosti v Plzni

Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!