Načítám…

Olympijská jízda v kruhu

Olympijská jízda v kruhu
10. Červenec 2019
Po deváté se sešla neuvěřitelně skvělá parta lidí na Sportkempu. Celkem 151 sporťáků a sporťaček to rozjelo na plné pecky v olympijském duchu. Nezastavili se po dobu 4 dní a udělali stovky kruhů a objetí. Díky vám za to!

Olympijský oheň zažehnut

Ve středu 3. července najelo do areálu olympijské vesnice v Rumburku 151 účastníků včetně trenérského týmu, aby se zúčastnili 9. ročníku Sportkempu VAŠÍ LIGY. Tentokrát se jednalo o unikátní spojení s olympijskou tématikou a tak nemohlo chybět zažehnutí olympijského ohně.

Sportkemp-18.JPG

Za olympijskou kolekci a dodání trik z bambusu trenérům děkujeme Bambutiku.

Sportkemp-9.JPG

Gigatlon: vítězství obhájeno

Dopolední program na Sportkempu byl rozdělen do 6 tréninkových skupin. Opět nechyběl badminton, tenis, běh a bechvolejbal. Naopak kvůli nedostatku kurtů poprvé vypadl squash. Do nabídky přibyl florbal s míčovými hrami a skupina spikeballu migrovala do netradičních sportů.

Celkem 8 trenérů koučovalo reprezentace jednotlivých států, které se praly v týmovém olympijském gigatlonu v těchto disciplínách: seznamovací hry, bojovka, střelba na koš, paralympijský souboj trenérů a závěrečný mnohaboj. Zde si představíme týmy podle jejich pořadí:

8. místo Česko - florbal a míčové hry (Petr L.)

Florbalový trenér nedorazil a tak si skupinu vzal na starosti Petr. Tým to byl sice nejlepší, ale na výsledcích se to nějakým záhadným způsobem neprojevilo. Uspěli alespoň v ocenění pomocníků z řad účastníků. Tam si odnesli 6 z 8 poděkování: DJ Míra, dealeři Zbyňa a Michal, Horkýže za turnaj v beerpongu a pomocní trenéři Jaro a Honza. Dalšími oceněným byli Číňanka Vendy za finanční hru a Dán Tomáš za taneční hru.

Sportkemp-337.JPG

7. místo Jamajka - běh (Kuba)

Jamajka měla problém s aklimatizací a chladnější počasí se na nich podepsalo. Trénovali sice poctivě, ale v Gigatlonu se pohybovali celou dobu na chvostu. Z bryndy je vysekal až nováček mezi sportkempovými trenéry Kuba, který zvítězil v paralympijském souboji trenérů.

Sportkemp-339.JPG

6. místo Čína - badminton (Jirka)

Po absenci Michala se stal druhým trenérem badmintonu Jirka. A na rozdíl od zkušeného Standy možná doplatil na nedostatek zkušeností. Od 5. místa badmintonisty ale dělil jen kousek.

Sportkemp-340.JPG

5. místo Anglie - tenis (Petr K.)

Petr se po roční pauze vrátil mezi Sportkempové trenéry. Ale Anglie pod jeho vedením zklamala především v bojovce, kdy jako jediná netrefila vůbec do cíle. Naopak trefování jim šlo do koše. Tam si připsali nejvíc bodů. Svoji odvahu ukázali také při seznamovačce. Na Petrovi ale byl znát rok, který na Sportkempu vynechal, a selhal v souboji trenérů. V součtu to na lepší než 5. místo nestačilo.

Sportkemp-343.JPG

4. místo Brazílie - beach volejbal (Luky)

Jednalo se o největší olympijskou výpravu a zároveň jejich nástup na závěrečné vyhlášení byl úžasný. Luky je navíc zkušeným Sportkempovým trenérem. Přesto jim umístění na bedně jen těsně uteklo.

Sportkemp-344.JPG

3. místo Švýcarsko - tenis (Karin)

Tenisté v barvách Švýcarska předváděli solidní výkony po celou dobu konání olympijských her v Rumburku. Nová tenisová trenérka na Sportkempu Karin pak 2. místem v paralympijském souboji trenérů zabezpečila pro svůj tým pódiové umístění. Ukázalo se, že oproti druhé, spíše pařící tenisové skupině, Švýcaři svým slušným vystupováním uspěli.

Sportkemp-345.JPG

2. místo Holandsko - netradiční sporty (Helio)

O celkovém vítězi se rozhodovalo až v dodatečném souboji trenérů ve speciální "čáře". Po pěti disciplínách totiž bylo skóre naprosto vyrovnané. Své badmintonové a frisbee schopnosti v něm porovnali trenéři Holandska a Dánska. Na jedné straně nováček mezi trenéry Helio, organizátor Flexi ligy, zahraniční odnože VAŠÍ LIGY ve Varšavě, hráč frisbee, spikeballu a jak se později ukázalo také rapper. Na druhé zkušený badmintonový trenér Standa. A zkušenosti rozhodly ve prospěch Standy.

Sportkemp-350.JPG

Na Holandsko tak zbylo i tak skvělé druhé místo.

Sportkemp-354.JPG

1. místo Dánsko - badminton (Standa)

Dánsko od začátku mělo vyrovnaný souboj s Holandskou reprezentací. Dánové vynikli především tradičních Sporkempových soutěžích, seznamovačkách a mnohaboji. Výhodou jim byl nejzkušenější ze všech trenérů Standa, který nechyběl ještě ani na jednom Sportkempu. A svůj tým dotáhl k vítězství v olympijském Gigatlonu vítězstvím v závěrečném rozstřelu. Obhájil tak pro badmitnon i sebe vítězství z loňského ročníku Sportkempu.

Sportkemp-353.JPG

Díky všem trenérům za jejich plné nasazení při trénincích, turnajích i dalších doprovodných aktivitách.

A co dál?

Každé odpoledne byla po obědě v rámci siesty jedna přednáška nebo workshop. Šárka si s námi dala masáž, Petr pustil pohádky a s Tomem jsme si zameditovali. Pokud byste o meditaci chtěli zjistit víc, doporučujeme jeho kurzy.

Sportkemp-219.JPG

Pro úspěch dětských her v lese z loňského kempu jsme tento bod zopakovali. Okolní kolemjdoucí nevěřícně koukali a my jsme si vesele hutututatli.

IMG_20190705_170209.jpg

Nechyběla ani jóga smíchu nebo tradiční táborák. Nově jsme se ale společně rozjeli objevovat krásy Kyjovského údolí na pěší výlet.

Sportkemp-436.jpg

Ve volném čase jsme mohli využít sportoviště. Za půjčení hřišť na Spikeball děkujeme průkopníkům tohoto sportu Kubovi s Gabčou. Pokud byste si sami chtěli sety na hraní pořídit, tak můžete od nich na webu Roundnet.

Sportkemp-299.JPG

V noční bojovce jsme se tentokrát vydali na magický Stonehenge na Dymníku. Kamery atmosféru nezaznamenaly, ale zážitek jsme si odnesli.

IMG_20190702_225927.jpg

Zlatým hřebem celého Sportkempu bylo vystoupení rappujícího Helia.

20190707_001036.jpg

A i večerní párty stály za to. Trenéři šli příkladem :)

20190704_004618.jpg

Děkujeme také Raket Sportu za zapůjčení raket Tecnifibre a Victor a Davídkovi za jejich výdej :)

20190704_190606.jpg

Olympijští medailisté

Na kempu bylo rozdáno také 9 sad medailí. Olympijskými medailisty se staly:

Sportkemp-328.JPG

Squash

  1. Alžběta Honzková + Petr Honsa
  2. Martin Štěpán + Martin Hamáček
  3. Adámo Kilián + David Nedbal

Badminton - singly

  1. Radim Jaroušek
  2. Tomáš Lednický
  3. Honza Dvořák

Badminton Mixy

  1. Boží
  2. Neduhové
  3. My dva / TomJit

Petanque

  1. Verča + Kačka
  2. Robert + Martin
  3. Pavel Cigler + Michal Kraus

Beerpong

  1. Ulanbatar
  2. Brumíci optimisti
  3. Jung stars

Tenis - čtyřhry

  1. Lukáš Kučera + Hanka Žežulková
  2. Petr + Lucie
  3. Víťa Křivánek + Ivan Psotka

Spikeball

  1. Pavel Cigler + Michal Kraus
  2. Lukáš Kučera + Michal Chmel
  3. Jan Radovský + Vendula Bartáková

Poker

  1. Pepa Ernekr
  2. Jirka Květák
  3. Honza Dvořák

Beach

  1. Vlaďka + Martin
  2. Lucka + Martin
  3. Simča + Majkee

Nejúspěšnějším jednotlivcem byl Lukáš Kučera se 2 zlatými a 1 stříbrnou medailí.

Za ceny pro nejlepší děkujeme Raket Sportu, Shake-itu  a Bowlingu Radava.

A příště po desáté!

Za rok do Rumburka pojedeme znovu a už po desáté. Tak si nezapomeň zapsat termín 2.-6. července a můžeš se také rovnou přidat do Facebookové události.

Za rok chceme být zase o něco lepší. Prosíme, jestli nám tedy vyplníš tento dotazník. Tvoje názory pro nás mají váhu a promítnou se do dalšího ročníku. Díky!

Sportkemp-227.jpg

A pokud to nevydržíš čekat rok, tak tě rádi uvidíme také na:

  • Lyžák  v Peci pod Sněžkou 9-12. ledna
  • Úsvit na Sněžce 7.-10. května
  • Chceš udělat akci v podobném duchu i pro tvoji firmu? Ozvi se nám :)

Video z letoška zde:


Udělejme kruh, pojďme se objímat... Máme vás rádi, i když nás už někdy začínáte s... :) P+Š+T

Sportkemp-3.JPG

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!