Načítám…

Na čem ve VAŠÍ LIZE makáme? Leden 2019: Úprava systému ligy

Na čem ve VAŠÍ LIZE makáme? Leden 2019: Úprava systému ligy
21. Leden 2019
Na lize se snažíme stále makat dle vašich přání. Co nového jsme zlepšili poslední dobou? Úprava systému ligy, měsíc na zkoušku atd. Na co se chystáme dále? Nejen na webu, ale i v další práci kolem ligy.



Na čem pracujeme mimo web?

  1. Dva měsíce jsme s několika z vás - matematiky a analytickými mozky - vymýšleli a simulovali úpravy systému ligy. Děkujeme moc naší 'Expertní skupince' a Petru Lundákovi, které to celé koordinoval. Došli jsme k naší radosti k variantě, která řeší všechny naše požadavky vzešlé od hráčů. Programátor změny právě implementuje. Co všechno změníme píšu níže u změn na webu.
  2. S Petrem Lundákem a týmem instruktorů jsme úspěšně zorganizovali Lyžák v Peci pod Sněžkou. 70 lidí a většina snad nadšených. Omrkni reportáž Kokosy v Peci na sněhu.
  3. Od února spouštíme první zahraniční ligu ve Varšavě - FlexiLiga. Držte palce :)
  4. Petr dolaďuje poslední detaily Sportkempu 2019, aby mohl spustit přihlašování.
  5. Snažíme se nabrat do VAŠÍ LIGY pro příští sezónu co nejvíce soupeřů. Doufáme, že nám v tom pomůže i Měsíc na zkoušku zdarma - pouze v únoru. Slibujeme si od toho, že vám přivedeme nové soupeře, které z nějakého důvodu se vstupem do ligy váhají. Pokud máte ligu rádi a máte někoho, komu by se mohla líbit taky, předem děkujeme za šíření.
  6. Kuba začal sepisovat Tipy a triky, jak si to ve VAŠÍ LIZE zjednodušit. Jako první si vzal na paškál Domlouvání zápasů. Mrkni.
  7. Pomáháme domlouvat zápasy, řešíme konflikty mezi hráči a radíme nováčkům v lize.


Co jsme poslední dobou na webu vychytali?

  1. Úprava systému ligy - děkujeme všem za vaše celosezonní podněty k novému žebříčkovému sytému ligy. Někomu se nový systém líbí, někomu ne. Vyslyšeli jsme odezvy, které se opakují, a rozhodli se systém od února upravit - přidáme body za pořadí ve skupině. To povede k 1) nebude běžně možné postoupit/sestoupit o 2 ligy, 2) lepší pohyb hráčů, kdy téměř vždy 2 postoupí, 2 sestoupí a 1 zůstane (pokud v ligách výše nebude velký přírůstek/úbytek hráčů) 3) větší bitva o umístění ve skupině, protože teď přímo ovlivňuje body za kolo a postup/sestup. Dále přidáváme v bodech za zápasy váhu výhře - při těsné výhře tedy odskočím těsně prohranému o něco více, než doteď. V tenise zohledníme i tie-break. Omlouváme se za další změnu, ale vězte, že jsme vše, jak píšu výše, s 'Expertní skupinkou' nasimulovali a propočítali. Konkrétní nové bodování najdete brzy v samostatném článku od Petra.
  2. Měsíc na zkoušku - zavedli jsme možnost první kolo nové sezóny zkusit zdarma. Slibujeme si od toho, že vám přivedeme nové soupeře, které z nějakého důvodu se vstupem do ligy váhají.
  3. Změna výsledku - odstranili jsem chybu, kdy při změně dříve zapsaného výsledku systém nepřepočítal body.
  4. Změnili jsme logiku zobrazování běhů: Běžecká tour 5/10km, Půlmaratony, Traily. Každý z nich má vlastní 'Město-sport'.
  5. Hodně úprav v našem adminu pro lepší správu ligy, tedy pro nás, ale v konečném důsledku i pro vás.
  6. Změnili jsme font na Nunito - lépe se čte, není tak široký a taky se nám všem víc líbí.
  7. Spoooousta dalších malých chybiček, o kterých se nevyplatí tu psát, ale které dohromady zabraly taky spoustu času a peněz.

Co máme v to-do listu?

  1. Plánovač zápasů - možnost navrhnout termíny zápasů v novém kole už 5 dní před jeho začátkem a navíc budeš moci mít uložené své pravidelné časové možnosti dle dne v týdnu a lehce je navrhnout.
  2. Zobrazení dohodnutých zápasů v 'Co mě v nejbližší době čeká'.
  3. Přidání žebříčku jednotlivých sezón.
  4. Snadné uložení termínu zápasů do kalendáře.
  5. Recaptcha - aby nemohl zprávy hráčům psát spam robot.
  6. Zpřehledníme Můj přehled - pošoupneme jednotlivé bloky více dle toho, co hráče zajímá.
  7. A ještě mnoho dalších věcí, ale o těch později, až se nám ztenčí tento seznam :)


Budeme moc rádi, když nám dáte vědět další vychytávky :)

Děkujeme za spolupráci při zlepšování ligy a přejeme hodně radosti na kurtu.

Tomáš Reinbergr


Tomáš Reinbergr - zakladatel VAŠÍ LIGY

Diskuze ke článku

Petr Neradilek
Petr Neradilek - K bodovému systému - je vidět, že i Vám došlo, že jste zavedli nesmysl, ale nemáte odvahu vrátit zpět dříve velice dobře fungující hrací systém ( jednoduchý, přehledný, motivační ). Teď se hrát dá taky, ale sestupy a postupy o dvě ligy ( vy je nazýváte úrovněmi ) nejsou dobré. A k rychlejšímu postupu, či sestupu při špatném zařazení to stejně nevede.

25. ledna 2019, 14:13

Jiří Jezdinský
Jiří Jezdinský - Souhlasím s Petrem. Nový bodový systém je podle mě nesmysl, který je složitý a v žádnémpřípadě neřeší proklamovaný cíl, aby postupovali z většiny skupin 2 hráči a 2 padali a zároveň, aby nebylo příliš skokanů ob 2 ligy - dosáhl se spíše opak a propady o 2 ligy (jenom na základě 2 nepovedených zápasů za 4) jsou podstatně hojněnjší než za starého bodovacího systému. Vede to pouze k tomu, že v takovém případě přibývá zápasů, které ani jednoho ze soupeřů nebaví - slabší hned na začátku pozná, že nemůže vyhrát a silnější se cítí blbě a nechce hrát naplno...... Body za u,ístění jsou podle mě úplný nesmysl - někde se vytratilo základní pravidlo "V jednoduchosti je síla"........

15. srpna 2019, 15:45

Rosťa Matrka
Rosťa Matrka - Je taky otázka, jak omezit to, že v rámci jedné ligy (úrovně) se můžou v jedné skupině sejít tři čtyři lepší hráči a v jiné naopak ti horší - pak se může stát, že do dalšího měsíce z těch lepších někdo půjde dolů a z těch horších někdo půjde nahoru. A tím pak si ten další měsíc takoví hráči nemusí zahrát, protože budou mít buď moc dobré nebo naopak moc slabé soupeře (což nebaví ani jednoho). Dávalo by smysl vytvořit například systém košů (jako třeba při losování Ligy mistrů) tak, aby ti silní a slabí nebyli v jedné skupině? Zařazení do košů by se pak mohlo odvíjet od výsledků posledního měsíce (nebo několika).

25. ledna 2019, 20:58

Rosťa Matrka
Rosťa Matrka - Jo a jedna technická - nefunguje odkaz "Můj profil". Jde o druhý odkaz v rolovacím menu při kliknutí na profilovou fotku.

25. ledna 2019, 21:03

Rosťa Matrka
Rosťa Matrka - Objeví se stránka s textem:Chyba 404, tak to je faul. Stránka, kterou jste požadovali, nebyla nalezena. Je možné, že adresa je nesprávná nebo že stránka již neexistuje. Použijte prosím vyhledávač k nalezení toho, co hledáte.

25. ledna 2019, 21:04

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!