Loading…

Makáme i Na pohodu

Makáme i Na pohodu
18. December 2018
Vánoční turnaj VAŠÍ LIGY přilákal parádní návštěvu 22 hráčů. Hrálo se ve dvou kategoriích a obě nabídly kvalitní zápasy a také pár nových tváří. Makalo se na Déčku i v kategorii Na pohodu.

Na pohodu

Desítka hráčů dorazila na turnaj v kategorii Na pohodu. Všichni se přesvědčili, že název mate a museli makat :)

IMG_7399.JPG

Nejdříve se turnaj rozehrál ve dvou pětičlenných skupinách. A první dva postoupili do semifinále. Třetí a čtvrtí hráli o 5.-8. místo a poslední se utkali spolu o místo poslední. Ve skupině A si postup z prvního místa pohlídal favorit turnaje Luděk Holub, ale s nováčkem na našich turnajích Jiřím Kršmaru remizoval 1:1 a postoupil jen díky lepšímu skóre. Jejich vzájemný zápas byl ozdobou skupinové fáze.

IMG_7144.JPG

Skupina B byla vyrovnanější. Druhý nasazený v turnaji Ondřej Zelenka podobně jako Luděk v Áčku také jednou zaváhal a remizoval s Filipem Bastlem. Ondrovi to ale i tak stačilo na vítězství ve skupině. To Filip bral až třetí místo za nováčkem na našich squashových turnajích Miloslavem Faflíkem.

IMG_7181.JPG

Ženské finále nabídl souboj o celkové 9. místo. Obě hráčky se ve vodách VAŠÍ LIGY objevily poprvé a z jejich zápasu vyšla vítězně Jitka Šmídová. Ženské stříbro pak připadlo Dagmar Sodomkové. Před zápasem nesmělo chybět selfíčko :)

IMG_7241.JPG

Obě semifinále přinesly zápas mezi tradičním účastníkem našich turnajů s nováčky, v obou došlo na tři sety a porážku nováčků 2:1. Oba zápasy ale byly napínavé až do konce. Ondřej Zelenka dokonce musel s Jiřím Kršmaru odvracet několik matchballů, přesto nakonec zvítězil. A těsný byl také zápas Luďka Holuba s Miloslavem Faflíkem. Luděk, ale v závěru prokázal větší turnajové zkušenosti.

IMG_7282.JPG

I ve finále se hrálo na 3 sety. A turnajové zlato získal Luděk Holub. V zápase o třetí místo za nepříznivého stavu 2:5 v první setu si musel odskočit Jiří Kršmarů tam, kam i král musí pěšky. A odlehčený Jirka potom už Mílovi nedal šanci a na Mílu zbylo bramborové umístění stejně jako na listopadovém ping-pongu.

IMG_7398.JPG

Plné Déčko

Oficiální turnaj ČASQ kategorie D přilákal plnou účast 12 hráčů. Ti byli rozděleni do 4 skupin po 3 a hrálo se o lepší nasazení do závěrečných bojů v pavouku.

P_20181216_195408.jpg

Ani jeden z favoritů (Michal Kraus, Jan Mastný, Lukáš Vrba a Martin Regner) nepřipustil ve skupině zaváhání a všichni čtyři postoupili přímo do čtvrtfinále. Ani tam nedovolili žádné překvapení a všichni vyhráli 2:0 na sety. Do prvního semifinále tak nastoupil Michal Kraus proti Martinu Regnerovi. A Michal si po říjnovém druhém místu v turnaji díky vítězství nad Martinem zajistil znovu finále.

IMG_7463.JPG

Na druhé straně pavouka na sebe narazili vítěz říjnového turnaje Lukáš Vrba a třetí muž ze stejné akce Jan Mastný. Honza Lukášovi ale obhájit jeho vítězství nedovolil a do finále šel po výsledku 2:0 on.

IMG_7443.JPG

Finále bylo soubojem o každý centimetr kurtu a napínavé až do třetího setu. V něm měl více fyzických sil po velmi dlouhých výměnách Jan Mastný a zvítězil. Michal Kraus se musel spokojit stejně jako na posledním turnaji se stříbrem.

IMG_7471.JPG

V boji o bronz byl vidět tradiční souboj ze stáje SK RegičaVrbič. Více squashového umu tentokrát bylo na straně Vrbiče a bronz si mohl pověsit na krk on.

P_20181216_195354.jpg

O tom, kdo byl poslední se agentury, které dodávají výsledky, nezmínili. Sami můžete dohledat zde :/

Díky a brzy na viděnou

Díky všem, kdo dorazili na nedělní turnaj, věřím, že jste si to užili minimálně stejně jako já a na dalších turnajích na viděnou. Poděkování patří také Easy Body za hořčík jako ceny pro nejlepší. A za testovací rakety díky Tecnifibre.

Nejbližší dva turnaje už jsou vypsané pro přihlašování:

Discuss the article

Please sign in to post your comments . Do not have an account on website? Sign up now!