Načítám…

Dubnová běžecká výzva ukončena

Dubnová běžecká výzva ukončena
1. Květen 2020
Stejně jako v březnu, tak ani v dubnu nebylo možné kvůli situaci kolem koronaviru uspořádat běžecký závod. A podruhé ho tak nahradila běžecká výzva. Kdo v porovnání 33 běžců dopadl nejlépe?

Běžecká výzva číslo 2

V nouzovém režimu proběhl druhý letošní závod. Nicméně už se blýská na lepší časy a na konci května už vyběhneme společně. Ještě připravujeme podmínky a v příštím týdnu vše zveřejníme.

Nejlepší na 5 km

Skvělým tempařem je Jan Svatoň. Svůj březnový výsledek zlepšil o 2 vteřiny a znovu z toho bylo vítězství (17:34). Na druhém místě skončil Ondřej Šíp (18:26) a třetí nejrychlejší čas si připsal Karel Kodr (21:21), který byl zároveň nejlepším běžcem v kategorii 40+.

Stejný čas jako třetí muž v pořadí zaběhla také Katarína Pomorská (21:21) a byla nejrychlejší ženou. Druhou ženou byla Kristýna Košťálová (22:18) a pro pomyslný bronz si doběhla Jana Fataciunová (22:27).

Na trati nemohl chybět ani náš nejvěrnější sběratel účastí Milan Cibík (24:20), který byl druhým nejlepším mužem v kategorii 40+. Nejrychlejší ženou v kategorii 40+ byla Eva Rivera (23:52) a obhájila své březnové vítězství. Nesmíme zapomenout také na nejlepší běžkyni v kategorii 60+, kterou byla Jaroslava Marounková (29:16).

Nejlepší na 10 km

Nejlepší čas na 10 km byl oproti březnu skoro o 10 minut rychlejší. Konkurence tedy byla podstatně větší. Nejlépe si na trati počínal Vojtěch Mazanec (36:34) a na pomyslné stupně vítězů by se dostali také druhý Martin Muzikář (39:02) a třetí Petr Eliáš (41:01), který jediný trať běžel obráceně, tedy od obrátky do prostoru startu a zpět.

Březnový celkový vítěz Gary Fowler (44:38) zvítězil v tomto závodě alespoň v kategorii 40+ a byl také nejrychlejším a jediným běžcem v kategorii 60+. Svůj čas navíc dokázal zlepšit.

Mezi ženami se na trati nejméně zdržela Petra Kubíčková (49:01) a protože plní poměrně čerstvě také mateřské povinnosti, byla jako jediná nadšená z možnosti zaběhnout si závod v libovolný čas :) Druhý nejlepší ženský čas zaběhla Kateřina Halatková (55:13) a třetí Ivana Fabinánová (55:34). Čtvrtou nejrychlejší ženou byla zároveň vítězka kategorie 40+ Jitka Králová (56:59).

V květnu už společně

Na konci května už by pravděpodobně situace měla být příznivá a věříme, že se sejdeme společně alespoň v nějaké upravené verzi našeho závodu!

vl-petr.jpg
Petr Lundák - vrchní běhna

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!