Načítám…

Karel!

Karel!
10. Prosinec 2018
Často se v reportážích z turnajů zabývám počínáním jednotlivců. Dneska bude hlavní postavou Karel. A dojde samozřejmě i na ostatní, nebojte. A čtěte.

Karel. Karel Kunz.

Karel Kunz už má za sebou spoustu turnajů, chodil na začátečníky, pak se spolu s ostatními přesunul do mírně pokročilých. A ke stolku organizátorů chodil častěji jako poražený než jako vítěz. Tentokrát mi ale kdosi dal pod ruce tabulku, kterou si snad zarámuji. Karel Kunz vyhrál základní skupinu. Vážně. Nekecám. 

To, že pak v pavouku vyhrál jen poslední ze čtyř zápasů zase tak důležité není. Karel vyhrál skupinu! Gratuluji a věřím, že příště už jen u té skupiny nezůstane. Fandím Karlovi.

Mládí vpřed

Díky Davidu Sollierovi se nám na turnaji představily další dvě nové tváře. Čtrnáctileté Riva s Kačkou se uvedly v začátečnících, které ovládly. Protože jsme začátečnickou kategorii ještě spojili s nejspodnější částí mírně pokročilého pavouka, dostaly srovnání i s hráči zkušenějšími. A vůbec se nemají za co stydět. Ještě pár odehraných turnajů a Verča Reinischová, jedna z prvních Poděbradských nadějí, bude mít co dělat, aby si svou pozici jedničky v týmu uhájila.

Díky, Davide! Díky, holky!


Která kategorie je správná?

Petr Sýkorovský prý za poslední rok odehrál 4 badmintonové zápasy, přihlásil se proto do středně pokročilých. A vyhrál je. Petr si tak ověřil, že co se v mládí naučíš, k stáru jako když najdeš a příště by i přes víceměsíční pauzu měl volit opět kategorii nejvyšší.

Zato Láďa Vávra. Problém s koleny se na něm podepisuje výrazněji, než bychom si všichni přáli. Hráč, který v historii všech turnajů VAŠÍ LIGY získal téměř třikrát více medailí než slavný Ole Einar Bjørndahlen na mistrovstvích světa, hráč, který vždy patřil k těm nejlepším, se tentokrát přihlásil do středně pokročilých a obsadil až sedmé místo. Nezvykle dole. Ale do hospody šel! A vypil víc než chtěl! 

Brněnská skupina

Opět dorazila i skupina velmi dobře naladěných hráčů z Brna. Nejprve je nutno podotknout, že hráli výborně a všichni tři nakonec odjížděli s pivem. Dva, protože si pivo uhráli v žumpičkách svých kategorií (Standa Havlát a David Duda) a třetí, protože mě ukecal (Pavel Havlát). 

Dále je nutno vyvrátit zkazky o Brně, které poslední dobou v Praze kolují. Pánové sice dorazili autem, protože nevěděli, kde se v Brně zrovna nachází funkční vlakové nádraží, ale dorazili, takže je D1 přece jenom o něco málo sjízdnější než Berounka na jaře. 

Díky, borci!


Jak to dopadlo?

Začátečníci

1. Kateřina Dvořáková, Petr Vondrášek (3.)
2. Riva Svobodová, Luboš Mrkus (4.)
3. Milan Vojtek (5.)


Mírně pokročilí

1. Jan Hlaváč, Bára Kasinová (4.)
2. Martin Šturma, Hanka Vaňková (8.)
3. Martin Novotný, Romana Štěpánová (16.)
9. Honza Frančík
17. Lenka Křišťanová
21. Standa Havlát
25. Soňa Mejsnarová

Kompletní pořadí turnaje


Středně pokročilí

1. Petr Sýkorovský, Verča Reinischová (21.)
2. David Sollier, Verča Mičková (23.)
3. Aleš Severa
9. David Duda
17. Ondra Vondrák
23. Verča Mičková

Kompletní pořadí turnaje



Pokročilí

1. Roman Antipenkov
2. Zdeněk Doležel
3. Martin Červeň
9. Roman Novák

Kompletní pořadí turnaje



Pro připomenutí - trénink s Koukalem, příští turnaj, poděkování

  • Probíhá soutěž o trénink s Petrem Koukalem. Přijďte si na turnaj půjčit raketu VIKTOR a napište krátkou recenzi. Napíšete, vyhrajete, s Petrem si zahrajete.
  • Poukazy do slosování věnoval Mercuria Laser Game
  • Příště se uskuteční jak čtyřhry, tak i jednotlivci. Příště je 19. ledna 2019!
  • Fotogalerii najdete na faecebooku, ale pro prohlížení nemusíte být na facebooku přihlášeni, ani registrováni.

Všem moc děkuji za další krásný turnaj a uvidíme se v lednu devatenáctého.

Díky také Honzovi Říšskému za fotky a Kubovi Straussovi za pomoc!

Jakub Hojer

Jakub Hojer - správce ligy v Praze


Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!