Načítám…

Říjnový turnaj ve velkém

Říjnový turnaj ve velkém
26. Říjen 2021
V říjnu se opět odehrál turnaj singlistů v badmintonu na Hamru Braník. Turnaj se těšil opravdu velkému počtu hráčů, do pokročilých po delší době zavítal známý účastník a také se objevilo několik zdravotních omluvenek v průběhu večera.

Úměrně tomu jak přibývala covidová čísla v republice, tak i podobným tempem rostl počet přihlášených na říjnový turnaj v badmintonu. Více jak týden před ním bylo přihlášeno 70 hráčů, kategorie začátečníku s mírně pokročilými byla plně obsazena a dokonce byli i náhradníci. To jsem byla ještě v klidu, protože jsem si naivně říkala, že se stejně půlka odhlásí... ale ani ne za týden jsem si už kousala nervózně nehty na rukou, jelikož byla plná i kategorie středně pokročilých. Zbývající dny jsem se bála podívat na soupisku, jestli už náhodu není 32 i pokročilých. Nakonec se turnaje zúčastnilo 80 hráček a hráčů. Nevím, jak je to možné, každý turnaj se snažím udělat nějaký průšvih, ale zatím to spíš vypadá, že buď to všem vyhovuje, nebo že se všichni příští měsíc bojí lockdownu a zrušení turnajů. Pojďme se tedy podívat na nejzajímavější momenty večera :-)

Začátečníci a mírně pokročilí

Začátečníků s mírně pokročilými bylo dlouhou dobu krásných 32 lidí, dokonce jsem pocítila i mírný tlak od náhradníků, jelikož každý chtěl na soupisku. Na konec se povedlo a všichni se na turnaj dostali (všimné očekávám dle dohody) a ještě zbyla 2 volná místa. Stejně jak ve středně pokročilých mi přišlo na poslední chvíli několik zdravotních omluvenek. Ostatní, které žádná nemoc nebo zranění nezlomilo, se nejprve utkali v 8 základních skupinách a poté v pavouku. Aby se všem lépe hrálo a nikdo netrpěl hlady, Jarda Částka si pro nás připravil překvapení v podobě fantastického občerstvení - výborné obložené croissanty. Jsem ráda, že až znovu uvidím, že se Jarda přihlásil na turnaj, tak budu vědět, že nemusím nosit sušenky. Ještě jednou moc děkujeme!

Ráda bych vyzdvihla krásný výsledek Katky Dvořákové, která skončila  na celkovém 5. místě! Znovu se ukázalo, že se nemusíme bát o badmintonovou budoucnost ČR díky mladým nadějím. Katka se umístila mezi ženami na 1. místě, 2. místo patří Verči Zemanové a 3. místo Ivě Benešové.

3. místo mezi muži vybojoval Michal Gergel, který mě zklamal, že nešel do hospody, aby mohl pokračovat v započaté tradici a nesundal tak celou noc medaili. Ve finále se potkal Ondra Vaněk a Jan Maršoun, ve kterém následně zvítězil Honza. Příště tě vítáme ve středně pokročilých :)


Středně pokročilí

Kategorie středně pokročilých se také dlouho těšila plné kapacitě, ale nakonec stejně jak u mírně pokročilých, pár hráčů chybělo. Tomáš Ludvik se omluvil kvůli zranění, Kuba Tuháček po odehrání základní skupiny musel odjet do porodnice - akorát jsme se s ostatními nemohli shodnout, zda jako doktor, nebo budoucí tatínek. Jiní hráči nedorazili pro jistotu bez omluvy.

Svou premiéru ve středně pokročilých zažilo několik hráčů - Martin Nepraš, Lukáš Svoboda, Michal Husák a Hanka Vaňková. Všichni si vedli skvěle a těším se i příště. Hanka skončila mezi ženami jako 3., na 2. místě se umístila Vladimíra Potůčková a zlatou medaili si odnesla Míša Frayerová.

V zápase o 3. místo se utkal Eda Hais s Honzou Doležalem, ve kterém byl úspěšnější Honza. Finále se odehrálo mezi Petrem Dolečkem a vítězným Filipem Chylíkem - taktéž se příště těším v pokročilých.


Pokročilí

Ani pokročilým se nevyhnuly zdravotní neduhy - bohužel hned v úvodním zápase se zranil Honza Vítek (přeji brzké uzdravení a snad to nebude nic dlouhodobého), později si na bolavé stehno stěžoval i Pavel Dvořák. Vzhledem k počtu zdravotních komplikací jsem v průběhu večera nabyla podezření, že mi hráči naznačovali, že by si opět přáli na turnaji zásah IZS. Ale to měli smůlu, šetřím si to totiž až se na turnaji ukáže opět Kuba Hojer. Ale pokus pěknej. 

V pokročilých jsme se opět dočkali ženské účasti, tentokrát v podání Moniky Bémové, která nakonec vybojovala mezi muži 14. místo. Při vyhlašování nejlepší ženy večera jsem ve výrazu Monči zahlédla, mně dobře známý, stejný vražedný pohled, který jsem pravidelně házela na Kubu dříve já, když mě takto vyhlašoval. Ale tradice se holt musí držet.

Saša Purnama s Pavlem Dvořákem ve 3. zápase pavouka stihli svůj zápas odehrát rekordně rychle, že měli náskok celého kola. Tuto situaci jsem následně viděla vyřešenou způsobem, který nejlépe vystihne obrázek:





Petr Svoboda měl před sebou výzvu, a to vyhrát znovu turnaj na Braníku. Bohužel se mu to ale nepodařilo, možná i proto, že mu tentokrát chyběl soupeř v podání Zdeňka Doležela, který si léčil lýtko (ne ani Zdeněk mě tím nedonutil k zajištění IZS na turnaji). Ale za to se na turnaji ukázal někdo jiný, jiný žhavý favorit na titul krále badmintonového večera na Braníku. Nebyl to nikdo jiný než Jirka Nývlt, který mi volal na poslední chvíli v sobotu, že by si rád zahrál. Jirku jsme naposledy viděli na turnaji, ve kterém se s jejich organizací loučil Kuba Hojer, a to v srpnu 2020. Na Jirkovi ale ani taková turnajová pauza nebyla znát a roli favorita potvrdil bez zaváhání. Domů si tak odvážel zaslouženou zlatou medaili. Ve finále si s ním zahrál Loc Hoang a já si tentokrát mohla vynahradit zklamání z minule, kdy jsem finále nestihla.

V zápase o bronz se utkal Vláďa Křivánek s Honzou Macháčkem, který nakonec dopadl šťastněji pro druhého jmenovaného.

Poděkování

Děkuji všem hráčkám a hráčům za jejich hvězdné výkony, trpělivost a také podporu! Děkuji Tomášovi, který mi na turnaji byl nesmírně nápomocný.

Velká vděčnost patří i sponzorům, kteří jsou natolik úžasní a poskytli báječné ceny - oblíbená piva od Pivovar Moucha , která jsou mezi hráči velmi populární a musím je tudíž vždy bedlivě hlídat, aby mi zbyla na vyhlášení. Dárkové poukázky na nejen překrásně vypadající, ale i lahodně chutnající jogurty v Můj Jogurt, které jsou ručně vyráběné dle Vašeho přání. Nemohu vynechat ani MERCURIA Laser Game, kteří turnaj podporují vouchery na laser game, stejně tak je tomu u FUTURENTOVICTOR Sport ČR děkuji za zapůjčení testovacích raket pro hráče. Každé spolupráce si velmi vážím!

Příští turnaj jednotlivců se bude konat 20. listopadu 2021 (přihlášení zde).

Fotky si můžete prohlédnout na Facebooku.

Budu se těšit!

Klára

Diskuze ke článku

Martin Nepraš
Martin Nepraš - Já měl ve středně pokročilých taky premiéru...

26. října 2021, 17:44

Klára Pšenková
Klára Pšenková - Omlouvám se Martine, věděla jsem, ze si určitě nevzpomenu na všechny 🙈 Zítra napravím;-)

26. října 2021, 23:53

Vladimír Křivánek
Vladimír Křivánek - Ty croissanty byly naprosto legendární. Takový servis nemají ani na Grand Prix! Díky.

27. října 2021, 01:05

Martin Toman
Martin Toman - Ahojte, na tomto turnaji jsem si zapomněl svou Victor černo zelenou raketu, ke které mám citový vztah :/ Prasknul jí výplet, tak jsem hrál s náhradní a tuto tam zapomněl. Nevšíml si jí prosím, někdo? Moc děkuju za případnou zprávu! 777237045, Martin

19. ledna 2022, 21:26

Martin Toman
Martin Toman - Omlouvám se, chtěl jsem to napsat k předchozímu turnaji 6

19. ledna 2022, 21:30

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!